jueves, 17 de mayo de 2012

Entrevista en Radio Marina de Blanes 17-05-2012






ECONOMIA
Polèmica a Blanes pel rebut de l’aigua
Els propietaris de segones residències protesten perquè se’ls cobra més car el consum
2012-05-17, Redacció/
L'Ajuntament aplica, des de l'any 2000, dues tarifes diferenciades: una per als veïns empadronats, és a dir, habitatges on es fa un consum permanent i regular d'aigua (4,25 euros/mes), i una altra per a les segones residències, això és, habitatges on se'n fa un consum esporàdic (11,18 euros/mes).

Els afectats fa temps que protesten per una situació que consideren discriminatòria, però no ha estat fins fa poc que s'han constituït en plataforma.

S’han batejat com a Propietaris Aigua Blanes, i demanen a l'Ajuntament poder pagar com la resta de veïns.

Tot i que la plataforma aplega prop de 200 persones, hi ha més de 8.700 habitatges afectats. En aquest sentit, denuncien que la tarifa cara no només afecta persones de fora, sinó també veïns de Blanes que tenen més d'una propietat.

Els propietaris al.leguen que altres municipis, com Tossa de Mar, també van sofrir una polèmica similar ara fa dos anys, i el Síndic de Greuges va determinar que la pràctica era 'irregular'. Gràcies a la diferència de preu entre les dues tarifes, l'Ajuntament de Blanes ingressa anualment prop de 724.000 euros.

L'alcalde diu que 'és de justícia social' que els que tenen segones residències paguin més pel rebut de l'aigua

Així ha respost a la demanda dels propietaris d'una tarifa igualitària per a tothom.

Els afectats s'han unit recentment en una Plataforma per fer força i protestar pel que consideren una 'injustícia'. Per l'alcalde, en canvi, la doble tarifa respon a raons de "justícia social", i d'"un element de correcció'.

A Blanes hi ha més de 8.700 habitatges afectats, és a dir, que estan buits la major part de l'any. Segons l’alcalde, Josep Marigó, el consum de l'aigua costa més de 3 MEUR l'any, i que els restants 15.000 paguen la quota corresponent i també el consum.

La plataforma Propietaris Aigua Blanes ha demanat una reunió amb l'alcalde per tractar aquest tema, i ha anunciat que arribarà a on faci falta en la seva reclamació. En aquest sentit, estan buscant assessorament legal i buscant de sensibilitzar tots els afectats per fer pinya i dur a terme una denúncia conjunta. Qualsevol persona interessada a contactar amb la plataforma pot fer-ho mitjançant el correu electrònic: afectadosaguablanes@gmail.com

L'Ajuntament, per la seva banda, ha manifestat que no té intenció de fer marxa enrere a no ser que, per algun aspecte legal, la Justícia els ho obligui a fer. 


Audio


Escoltar la Núria, portaveu dels afectats

Escoltar l’alcalde, Josep Marigó


_______________________________________________________________________________________


No hay comentarios:

Publicar un comentario